Menü

Legfrissebbek

Édes-savanyú csirkecomb

pic

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
a páchoz:
6 evőkanál szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál méz
2-3 evőkanál borecet
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
2 mokkáskanál Wok fűszer
1 mokkáskanál chilikrém
pici olaj, őrölt bors
4 adag/1432 kcal, 1 adag/358 kcal (köret nélkül)


Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a megtisztított, kettévágott csirkecombokra. Folpackkal lefedve, minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. Egy tepsit vagy jénait olajjal kikenünk, belefektetjük a csirkedarabokat, leöntjük a páclével, és borsot őrölünk rá. (Sózni nem kell, mert a szójaszósztól a hús kellően sós.) 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1,5 órát sütjük, amíg hús teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Üvegtésztával tálaljuk, amelyhez felhasználjuk a tepsiben maradt páclevet. (A forró vízzel leöntött tésztát 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük. Egy kiskanál étkezési keményítőt fél dl hidegvízzel elkeverünk. A leszűrt tésztát forró serpenyőbe szedjük, ráöntjük a feloldott keményítőt és a megmaradt páclevet, összeforgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk.)