Menü

Legfrissebbek

Csirkecombfilé Budapest módra

pic

Hozzávalók:

a húsraguhoz:
8o dkg filézett csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál paradicsompüré
1 db TV paprika
2 evőkanál olaj
0,5 dl fehérbor
só, őrölt bors
a májraguhoz:
40 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 kiskanál paradicsompüré
só, őrölt bors, majoranna, pirospaprika
a gombaraguhoz:
40 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
0,5 dl fehérbor
2 ágacska kakukkfű (vagy 1/2 mokkáskanál szárított)
1/2 csokor apróra vágott petrezselyem
só, őrölt bors
30 dkg zöldborsó
kb. 5 adag/2810 kcal, 1 adag/562 kcal

 

Elkészítés:

A húst és a májat csíkokra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk, petrezselymet apróra vágjuk, a paprikát felkockázzuk. Minden ragut külön készítünk el, hogy az ízek ne keveredjenek, majd ha mindegyik elkészült, gyorsan összepirítjuk. A zöldborsót sós vagy vegetás vízben puhára pároljuk. A húsraguhoz az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húscsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, majd a bort hozzáöntve puhára pároljuk. A májraguhoz a vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsompürét, meghintjük a borssal és a majorannával, majd fedő alatt puhára főzzük, és a végén megsózzuk. A gombaraguhoz az olajon szintén megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a bort, kakukkfüvet, sót, borsot, és addig pirítjuk, amíg a levét elfövi. A végén meghintjük a vágott petrezselyemmel. Mikor ezzel végeztünk a háromféle ragut összekeverjük, hozzáadjuk a leszűrt borsót, és 1-2 perc alatt összepirítjuk. Köretként párolt rizs illik hozzá.