Menü

Legfrissebbek

Marhapörkölt Karcsi bácsi módra

pic

Hozzávalók:

1 kg marhalábszár
30 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg zsír
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
3 szem borókabogyó
1 kiskanál lestyán
1 kiskanál Erős Pista (elmaradhat)
1 evőkanál áfonyalekvár
1-2 dl száraz vörösbor
só, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors
4 adag/2242, 1 adag/558 kcal


 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, mellyel újból zsírjára pároljuk. Ekkor beletesszük az összezúzott fokhagymát, addig pirítjuk, amíg a fokhagyma illatát megérezzük. A hagymás alapot elkeverjük pirospaprikával, a kockákra vágott hússal, egy kevés őrölt köménnyel, és a hús kifehéredéséig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, megsózzuk, és a folyadékot folyamatosan pótolva puhára pároljuk. Közben beletesszük az apróra tört borókabogyót, a lestyánt, és az Erős Pistát. Mikor a hús megpuhult, az áfonyalekvárt a borral elkeverjük, és a pörköltre öntjük. 10-15 perc alatt összefőzzük. Köretként tarhonyát, burgonyát vagy galuskát adhatunk hozzá.