Menü

Legfrissebbek

Sajtos csirke

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirke mell- vagy combfilé
2 dl főzőtejszín
1-2 evőkanál tejföl
1 db tojás sárgája
15 dkg trappista
só, őrölt bors, kevés liszt
a pácoláshoz:
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
a sütéshez:
3-4 evőkanál olaj
4 adag/2640 kcal, 1 adag/660 kcal

 

Elkészítés:

A csirkehúst szeletekre vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a tejjel, majd a húsra öntjük. Folpackkal letakarva néhány órára a hűtőbe tesszük. Kevés lisztet elkeverünk őrölt borssal, majd a lecsepegtetett és besózott hússzeleteket egyenként beleforgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük benne. A húst tűzálló tálba vagy tepsibe rendezzük. Egy kanál lisztet a tejszínnel, tejföllel és tojássárgával csomómentesre kikeverünk. Beleszórjuk a sajtot, pici borsot, sót és szerecsendiót, összekeverjük, majd az egészet a csirkére öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.