Menü

Legfrissebbek

Pincepörkölt

pic

Hozzávalók:

1 kg csontozott sertéscsülök
1 kg darabokra vágott sertésköröm
0,5 kg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
15 dkg füstölt szalonna
2 dl száraz vörösbor
só, őrölt kömény, pirospaprika, Erős Pista
6 adag/6445 kcal, 1 adag/1074 kcal

 

Elkészítés:

A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, és addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, és kis pirítás után a tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával. Beletesszük a jól megtisztított és megmosott sertéshúst, a köményt, Erős Pistát, sót. Kevés vizet aláöntve, és azt folyamatosan pótolva majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a vörösbort, és a húst teljesen puhára főzzük, tetejére szórjuk a szalonnapörcöt. Friss kenyeret és/vagy főtt burgonyát, valamint savanyúságot kínálunk hozzá.