Menü

Legfrissebbek

Csirkés-brokkolis rakott tészta

pic

Hozzávalók:

40 dkg spagetti
50 dkg brokkoli
60 dkg csirkemell filé
1 kiskanál olaj
só, bors
a mártáshoz:
8 dkg vaj
6 dkg liszt
3 dl tej
2 db tojás sárgája
1 dl tejszín
8 dkg reszelt sajt
só, bors, szerecsendió
a sütőtál kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa
4 adag/4073 kcal, 1 adag/1018 kcal

 

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A spagettit szintén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a csirkemell szeletek mindkét oldalát elősütjük. (Kb. 2-2 perc oldalanként) A sajtos besamelmártáshoz a vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot, csak addig hagyjuk a tűzön, míg a sajt felolvad. A tojások sárgáját a tejszínnel elhabarjuk, majd belekeverjük a kissé már meghűlt mártásba. Ízesítjük a reszelt szerecsendióval, valamint ha szükséges még sóval. Egy sütőtál alját vékonyan kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Erre halmozzuk a leszűrt tésztát, majd a csirkemellet, majd a brokkolit. Az egészet leöntjük a sajtos besamelmártással, tetejét kevés reszelt sajttal szórjuk meg, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (kb.40 perc)