Menü

Legfrissebbek

Juhtúrós rakott burgonya

pic

Hozzávalók:

1 kg burgonya
25 dkg főtt tarja
25 dkg juhtúró
2 doboz tejföl
15 dkg gomba
2 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor újhagymaszár vagy snidling
2 dkg margarin
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
4 adag/3243 kcal, 1 adag/810 kcal

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, ha kissé kihűlt a héját lehúzzuk, és karikákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, és az olajon lepirítjuk. A tarját kisebb kockákra, az újhagymaszárat (snidlinget) apróra vágjuk. A juhtúrót a tejföllel és a lereszelt fokhagymával elkeverjük, hozzáadjuk a sonkát, a zöldhagymát, ízesítjük borssal, és ha szükséges sóval. Egy tűzálló tálat a margarin felével kikenünk, lerakjuk a felkarikázott burgonya felét, kissé megsózzuk, majd erre rásimítjuk a juhtúrós krémet és rászórjuk a pirított gomba felét is. Ezután ismét a krumpli, juhtúró, majd a gomba kerül sorra. Végül a maradék margarint rámorzsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt pirosasra sütjük. Tálaláskor tetejét felaprózott újhagymaszárral, vagy snidlinggel szórjuk meg.