Menü

Legfrissebbek

Csőben sült zöldbab

pic

Hozzávalók:

75 dkg zöldbab

a besamel mártáshoz:
5 dkg liszt
5 dkg vaj
4 dl tej
2 tojás sárgája
2 dl főzőtejszín
5 dkg reszelt trappista
só, bors, reszelt szerecsendió
a tepsi kikenéséhez:
kevés vaj és zsemlemorzsa
4 adag/1645 kcal, 1 adag/411 kcal

 

 

Elkészítés:

A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A mártáshoz a felhevített vajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva felöntjük a tejjel. Sózzuk, majd visszatesszük a tűzhelyre, és a mártást besűrítjük. Amikor elérte a kellő sűrűséget, belekeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, a sajtot, ízesítjük borssal, szerecsendióval. Egy tűzállótál alját pici vajjal kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a zöldbabot, és ráöntjük a besamel mártást. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Gazdagabbá tehetjük az ételt, ha a zöldbabhoz kockára vágott főtt sonkát/tarját, vagy füstölt kolbászt keverünk.)