Menü

Legfrissebbek

Zöldborsós-zelleres csirkemell

pic

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
40 dkg zöldborsó
4-5 szál halványítózeller
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 kiskanál étkezési keményítő/liszt
1 csokor zöldpetrezselyem
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors,
4 adag/1708 kcal, 1 adag/427 kcal

 

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és a húst fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a félkarikákra vágott zellerszárat és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntünk egy pohár vizet. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús és a borsó megpuhul (ha szükséges, a folyadékot pótoljuk). A tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt hozzáadjuk a raguhoz. Az ételt kellő sűrűségűre beforraljuk. Köretként párolt rizs illik hozzá.