Menü

Legfrissebbek

Húsgombócok zöldségraguval

pic

Hozzávalók:

a húsgombócokhoz:
80 dkg darált sertéshús
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 csapott evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál csilikrém (elhagyható)
só, órölt bors, reszelt szerecsendió, kakukkfű
a sütéshez:
kevés liszt
olaj
a raguhoz:
2 db kisebb cukkini
1 db sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
1 kisebb lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg morzsolt kukorica
2 evőkanál sűrített paradicsom
1/2 db citrom
1 dl vörösbor (elhagyható)
2-3 evőkanál olaj
só, őrölt bors, oregánó, babérlevél
4 adag/1748 kcal, 1 adag/437 kcal

 

Elkészítés:

A húsgombóchoz a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt, összedagasztjuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük. A raguhoz az olajon, a szeletekre vágott vörös- és lilahagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a felaprított fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. A sűrített paradicsomot a borral (vízzel) elkeverjük, és a hagymára öntjük. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a babérlevéllel.  A cukkinit és a répát vékony hasábokra vagy kockákra vágjuk, és a kukoricával együtt a hagymához adjuk. A ragut fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, a folyadékot vízzel pótoljuk. A végén reszelt citromhéjjal, valamint citromlével ízesítjük.  Köretként párolt rizst adhatunk hozzá, de fogyasztható csak magában, friss kenyérrel.