Menü

Legfrissebbek

Hagymás bab

pic

Hozzávalók:

2 doboz babkonzerv (400 gr-os)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors, csilipaprika/Erős Pista
2 adag/1020 kcal, 1 adag/510 kcal

 

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát, kicsit pirítjuk. Erre kerül a leszűrt bab, vöröset is, fehéret is használhatunk hozzá. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük sóval, őrölt borssal, aki szereti csípős paprikával, és kb. 0,5 dl vizet öntünk hozzá. Pár perc alatt jól összefőzzük, a tetejére szórt szalonnapörccel és friss kenyérrel tálaljuk.