Menü

Legfrissebbek

Pácolt kacsacomb

pic

Hozzávalók:

4 db kacsacomb (kb. 1,4 kg)
0,5 dl bor
pác:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db narancs leve
1 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
1 mokkáskanál Worcester szósz (elmaradhat)
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál só
4 adag/2858 kcal, 1 adag/408 kcal

 

Elkészítés:

A kacsa bőrét bekockázzuk, a hozzávalókból elkészítjük a pácot, mellyel a kacsacombokat alaposan bedörzsöljük. A bepácolt húsokat tálba tesszük, ráöntjük a megmaradt pácot, és fóliával lefedve egy napot állni hagyjuk. Másnap a combokról a pácot papírtörlővel letöröljük. és a bőrős felükkel lefelé forró serpenyőbe tesszük. Amikor a kacsa bőre megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalt is pirulásig sütjük. A kacsacombokat tepsibe rakosgatjuk, a tálban maradt pácot a borral, és 3 evőkanál - a húsból kisült - kacsazsírral elkeverjük, és a combokra öntjük. Az alufóliával lefedett tepsit 3 órára, 130 fokos sütőbe tesszük. Amikor a kacsacombok omlósra párolódtak, a fóliát levéve róla, a bőrét pirosra sütjük. Köretként tört burgonyát, vagy üvegtésztát adunk hozzá, melyet a pecsenye levével locsolunk meg.