Menü

Legfrissebbek

Virslis tojáspörkölt

pic

Hozzávalók:

8 db tojás
4 pár virsli
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 kiskanál sűrített paradicsom
1 kiskanál piros arany
só, őrölt bors, pirospaprika
4 adag/1780 kcal, 1 adag/445 kcal

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, ha megfőttek, hideg vízbe tesszük, - ezáltal könnyebben jön le a héjuk - meghámozzuk, nagyobb kockákra vagy karikákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, az olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, piros aranyat és a sűrített paradicsomot. Felöntjük 2 dl vízzel, és lassú tűzön, kb. 20 percig, sűrűre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, ízesítjük sóval, borssal, - ha szükséges, kevés vizet hozzáadva - fedő alatt még 10 percig pároljuk. Beletesszük a tojásokat, lazán átforgatjuk, és 1-2 percet együtt főzzük. Köretként párolt rizst vagy galuskát adunk hozzá. (Aki szereti, tejföllel gazdagíthatja, nyáron friss paradicsommal és paprikával készíthetjük.)