Menü

Legfrissebbek

Ropogós csirkecomb sült zöldségekkel

pic

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
2 db kaliforniai paprika (piros, zöld)
20 dkg gomba
1 szál sárgarépa
20 dkg zöldborsó
20 dkg kukorica
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, reszelt fokhagyma vagy granulátum
a kenéshez:
2 evőkanál olaj
1 kiskanál ketchup
1 kiskanál méz
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál erős vagy édes paprikakrém
4 adag/1974 kcal, 1 adag/493 kcal (rizs nélkül)

 

 

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük reszelt fokhagymával/granulátummal. Kiolajozott tepsibe fektetjük, alufóliával lefedjük, és 190 fokos (légkeveréses 170 fok) sütőben 1,5 órát sütjük. A hús lekenéséhez szükséges hozzávalókat összekeverjük. A sütési idő letelte után a fóliát levesszük, a combokat a fűszeres páccal bekenjük, és a sütőbe visszatéve kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. (Ha a sütőnk rendelkezik vele, használjuk a grill funkciót.)  Amíg a hús sül, a répát és a paprikát vékony csíkokra felszeleteljük, a gombát nagyobb cikkekre vágjuk, a borsót és a kukoricát leszűrjük. Az egy evőkanál olajat felforrósítjuk, és erős tűzön a zöldségeket - a zöldborsó kivételével - roppanósra pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót is, és kb. egy percig még együtt pirítjuk. A ropogós csirkecombok és a pirított zöldségek mellé - a nagyon éhesek számára  - rizst is tálalhatunk.