Menü

Legfrissebbek

BBQ csirkenyárs zöldséges pennével

pic

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé
a páchoz:
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál balzsamecet
1/2 evőkanál Worcester szósz
1 kiskanál chili por/krém
1 kiskanál méz
1 evőkanál olaj
őrölt bors, só
a tésztához:
50 dkg pennetészta
40 dkg cukkini
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4 karika olajban eltett  aszalt paradicsom (elmaradhat)
4 ágacska kakukkfű
1 db zöldpaprika
10 dkg gomba
2 evőkanál olaj
4 adag/3148 kcal, 1 adag/787 kcal

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a barbecue pácot a hozzávalók alapos összekeverésével. A csirkemellet felszeleteljük, csíkokra vágjuk, és bevizezett bambuszpálcikákra szalagszerűen felszúrjuk. Kissé megsózzuk, és mindkét oldalukat a páccal alaposan bekenjük. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, az aszalt paradicsomot, gombát apróra, a paprikát csíkokra vágjuk, a kakukkfüvet száráról lecsipkedjük. A felforrósított olajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk - vigyázzunk, nehogy megégjen -, hozzáadjuk a cukkinit, paradicsomot, kakukkfüvet, paprikát és gombát. Jól összepirítjuk, és meghintjük a zöldpetrezselyemmel. A pennetésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a gombás-cukkinis raguval. A csirkemell nyársak mindkét oldalát a felhevített olajon megsütjük. A zöldséges tésztát tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a fűszeres csirkenyársakat. (A tészta tetejét kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk.)