Menü

Legfrissebbek

Ludaskása 2.

pic

Hozzávalók:

1 kg liba/kacsaaprólék (szárny, zúza, nyak)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg zellergumó
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
2 fej vöröshagyma (közepes méretű)
2 gerezd fokhagyma
15 dkg csiperkegomba
15 dkg zöldborsó
45 dkg rizs
1 evőkanál liba/kacsazsír vagy egyéb zsiradék
só, őrölt bors
6 adag/4102 kcal, 1 adag/683 kcal


 

Elkészítés:

Az aprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Egészben - ha nagyon nagy félbevágva - beletesszük a megtisztított sárga-, fehérrépát, zellergumót, egy vöröshagymát, a fokhagymát, a zellerzöldet, megsózzuk és puhára főzzük. (Ha a zöldség előbb puhulna, vegyük ki és tegyük félre.) A felhevített zsiradékon a másik fej apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, és egy kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a nagyobb cikkekre vágott gombát. Az aprólékot leszűrjük, és a rizs mennyiségének kétszeresével, kb. 1 l főzőlével a rizst felengedjük. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval, belekeverjük a borsót, és a rizst majdnem puhára pároljuk. Ekkor óvatosan belevegyítjük a liba/kacsahúst, a kockára vágott főtt zöldségeket, és az apróra vágott petrezselymet. Alufóliával lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt az egészet készre pároljuk.