Menü

Legfrissebbek

Tavaszi sertésszűz

pic

Hozzávalók:

50 dkg sertésszűz
50 dkg spárga
8 dkg trappista
1 kiskanál cukor
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
2 adag/1226 kcal, 1 adag/613 kcal (mártás és köret nélkül)

 

Elkészítés:

A spárgát meghámozzuk, fás részét levágjuk, és sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. A szűzpecsenyét négy szeletre vágjuk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalát megsütjük benne. Mindegyik szelet tetejére egy-egy sajtlapot helyezünk, és annyi időre sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor a húst és a spárgát tálra halmozzuk, és a spárgasípokat hollandi mártással (ld. mártások) meglocsoljuk. Fogyaszthatjuk önmagában is, de ha kiadósabban szeretnénk adhatunk mellé petrezselymes újburgonyát.