Menü

Legfrissebbek

Csirke tikka (a' la John Burton Race)

pic

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
a páchoz:
1 pohár natúr joghurt
1 db lime
1 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál chilipor
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál kurkuma
1 gerezd lereszelt fokhagyma
a mártáshoz:
0,6 dl olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 darabka gyömbér (kb. 2 cm-es)
2 teáskanál chilipor
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
2 gerezd aprított fokhagyma
2 db felkockázott paradicsom
4 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál só
2,5 dl víz
1 dl tejszín
a díszítéshez:
1/2 csokor koriander/petrezselyemzöld
4 adag/1746 kcal, 1 adag/436 kcal


 

Elkészítés:

A csirkehúst kockákra vágjuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, majd a húskockákat beleforgatjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A mártáshoz az olajon aranyszínűre fonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gyömbért, chiliport, őrölt koriandert és köményt, fél percig kicsit pirítjuk, majd beletesszük a felaprított fokhagymát, mellyel szintén fél percig pirítjuk. Aztán beletesszük a felkockázott paradicsomot, kb. 1-2 percig főzzük, végül belekeverjük a paradicsompürét. 4-5 perc főzés után beletesszük a marinált csirkét, hozzáöntjük a vizet, és az egészet jól elkeverjük. Kis lángon 15-20 percig főzzük, közben néhányszor keverjük meg. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, és még addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (kb. még 5 perc). Basmati rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott korianderrel/petrezselyemmel szórjuk meg.