Menü

Legfrissebbek

Olasz húsgombóc

pic

Hozzávalók:

a gombóchoz:
50 dkg darált marhahátszín
4 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál reszelt sajt
1 csésze zsemlemorzsa
só, őrölt bors, oregánó
kevés olaj a sütéshez
a mártáshoz:
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
4 doboz paradicsompüré (kisdoboz)
ízlés szerint: cukor, só, bazsalikom
4 adag/2319 kcal, 1 adag/579 kcal

 

Elkészítés:

A marhahúst jól összegyúrjuk a tojásokkal, a lereszelt fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal, zsemlemorzsával, sóval, borssal és oregánóval, és kisebb gombócokat formázunk belőle (kb. 16-18 db lesz). Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a gombócokat mindkét oldalukon elősütjük (3-3 perc oldalanként). A mártáshoz az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel, ízesítjük sóval, cukorral és őrölt bazsalikommal. Amikor a mártás felforrt, beletesszük az elősütött húsgombócokat, és nagyon lassú tűzön 3-4 órát főzzük, főtt tésztával tálaljuk. (A mártást víz helyett vörösborral is készíthetjük.)