Menü

Legfrissebbek

Vörösboros marharagu

pic

Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár vagy comb
10 dkg füstölt szalonna
2 db nagyobb sárgarépa
2 db paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsompüré)
20 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ágacska kakukkfű
2 db babérlevél
kb. 3 dl száraz vörösbor
só, őrölt bors
4 adag/1970 kcal, 1 adag/492 kcal

 

 

Elkészítés:

A kockára vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, rátesszük a felkockázott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, a paradicsomot (pürét), a babérlevelet, a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, a felaprózott fokhagymát, és a felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vörösborral, amennyi ellepi. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve. rövid lére beforraljuk. Burgonyafánkkal vagy főtt tésztával kínáljuk.