Menü

Legfrissebbek

Csőben sült brokkoli sonkával

pic

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
10 dkg csirkemellsonka
1 db piros kaliforniai paprika
5 dkg füstölt sajt
a besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
3 dkg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás sárgája
5 dkg füstölt sajt lereszelve
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
a sütőtál kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa
2 adag/1260 kcal, 1 adag/630 kcal

 

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben félpuhára előfőzzük. A sütőtálat (kisebb tepsit) vajjal kikenjük, és meghintjük zsemlemorzsával. A brokkolit leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a sütőtálba rakosgatjuk. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágva a brokkolira halmozzuk, és beborítjuk a sonkaszeletekkel. 5 dkg füstölt sajtot vékony szeletkékre vágunk, és a sonka tetejére szórjuk. Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, melyet fehéredésig pirítunk, felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Ha langyosra hűlt belekeverjük a tojássárgát és a reszelt sajtot. A brokkolit a mártással leöntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a mártás aranybarnára pirul a tetején.