Menü

Legfrissebbek

Mediterrán csirkemell

pic

Hozzávalók:

1 db egész csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
1 zacskó mozzarella (200 gr-os)
10 db bazsalikomlevél
4 ágacska kakukkfű
4 ágacska oregánó
1 kiskanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
a pácoláshoz:
tej, 2-3 gerezd fokhagyma
2 adag/1162, 1 adag/581 kcal

 

Elkészítés:

A csirkemellet hártyáitól megtisztítjuk, és középen félbevágjuk. Egy tálba tesszük, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, ráreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, átforgatjuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (Előző este is elkészíthetjük.) A tejes-fokhagymás pácból kivett filéket leöblítjük, és a nedvességet leitatjuk róla. Mindkét hússzeletet csaknem teljesen bevágjuk, majd mind egy könyvet széthajtjuk, és kissé kiveregetjük. A szeletek egyik felét befedjük a bazsalikomlevelekkel, erre kerül a szeletekre vágott mozzarella, majd meghintjük a szintén szeletekre aprított fokhagymával, és az oregánó és kakukkfű levélkékkel. Sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal megcsepegtetjük, és ráhajtjuk a mellfilé másik felét - azaz becsukjuk a "könyvet" -. A töltött hússzeleteket kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd egy kiolajozott, kisebb tűzálló tálba fektetjük. A maradék olívaolajat ráöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt pirosra sütjük. Párolt zöldséggel, vagy burgonyapürével kiadós, könnyű étel. (Ha nincs friss zöldfűszerünk, használhatunk helyette morzsoltat is.)