Menü

Legfrissebbek

Kacsamell üvegtésztával

pic

Hozzávalók:

80 dkg kacsamellfilé
10 dkg kacsamáj
12,5 dkg üvegtészta (fél zacskó)
1 dkg kaliforniai paprika
15 dkg gomba
4 evőkanál szójaszósz
2 kiskanál balzsam/fehérborecet
1 kiskanál étkezési keményítő
2 kiskanál cukor
1 db chilipaprika/2 kiskanál chilikrém
1 kiskanál Wok fűszerkeverék (elmaradhat)
5-6 evőkanál víz
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, szárított kakukkfű és majoránna, olaj
4 adag/2040 kcal, 1 adag/510 kcal



 

Elkészítés:

A kacsamell bőrét bekockázzuk, bedörzsöljük borssal, majoránnával, kakukkfűvel, valamint a zúzott fokhagymával. Olajjal bekenjük, folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a fűszereket leöblítjük róla, szárazra töröljük, és egy serpenyőben, amelyet nagyon kevés zsiradékkal kikentünk elősütjük. (Először a bőrös oldalát sütjük addig, amíg a zsír kisül belőle és szép piros lesz, majd a húsos felét megsózzuk, megfordítjuk, és ezt az oldalát is megpirítjuk.) Bőrös felével felfelé tepsibe tesszük, kevés kacsazsírt és vizet aláöntve, alufóliával lefedve, közepes lángon kb. egy órát sütjük. Levéve a fóliát, amennyiben a sütőnk rendelkezik grill funkcióval, a kacsa bőrét néhány perc alatt ropogósra grillezzük, ha nem, akkor kevés kacsazsírt öntünk egy serpenyőbe, és a kacsamellet bőrével lefelé beletéve, ropogósra sütjük. Amíg a kacsa sül, elkészítjük a köretet. A paprikát vékony csíkokra szeleteljük, a gombát kissé nagyobb darabokra vágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzákeverjük a szójaszószt, az ecetet, a cukrot, a chilit, valamint a fűszerkeveréket. A keményítőt a hideg vízzel csomómentesre keverjük, és kissé besűrítjük vele a szószt. (Ha nagyon sűrű lenne kevés vízzel hígíthatjuk, ha sótlannak találjuk - a szójaszósz tartalmaz sót - megsózzuk.) Az üvegtésztát egy nagyobb tálba tesszük, és forrásban lévő vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és összekeverjük a gombás-paprikás mártással. A kacsamájat - a kacsamellből kisült zsíron - megsütjük, majd kisebb kockákra vágjuk. A kacsamellet néhány perces pihentetés után felszeleteljük, és a sült kacsamáj darabokkal megszórt üvegtésztával tálaljuk.