Menü

Legfrissebbek

Párizsi párolt zöldségekkel

pic

Hozzávalók:

50 dkg párizsi
10 dkg szárzeller
10 dkg póréhagyma
10 dkg gomba
15 dkg kaliforniai paprika
20 dkg cukkini
4 gerezd fokhagyma
2 dkg trappista
2 kiskanál olaj
1 pohár joghurt (125 gr)
0,5 dl fehérbor
3 adag/1462 kcal, 1 kcal/487 kcal

 

Elkészítés:

A kissé megsózott joghurtba belekeverünk egy gerezd zúzott fokhagymát. A párizsit felkarikázzuk. A zöldségeket apróra vágjuk. Egy kiskanál olajon a póréhagymát megdinszteljük, majd rászórjuk a maradék felaprózott fokhagymát, és rövid idegig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a bort, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a fedőt levéve zsírjára sütjük, és tálalásig félretesszük. A párizsit karikákra szeleteljük, és a másik kiskanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálaláskor a párizsi karikák mellé szedjük a zöldségeket, megöntözzük a fokhagymás joghurttal, és megszórjuk a reszelt sajttal.