Menü

Legfrissebbek

Muszaka

pic

Hozzávalók:

3 db. padlizsán
4-5 db. közepes burgonya
40 dkg. darált pulykamell
4 db. paradicsom
5 dkg. vaj/margarin
4 dl. tej
½ szál póréhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
15 dkg. trappista sajt
1 db. tojás
2 evők. liszt
4 dl. olívaolaj/fokhagymás olaj
1 csokor friss bazsalikom
kevés parmezán, só, bors, szerecsendió

 

Elkészítés:

A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a darált pulykahúst, és belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Egy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott padlizsánokat, egy másik edényben pedig bő olajban kisütjük a szintén karikára vágott burgonyákat. A besamelmártáshoz a vajat felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és jól összefőzzük. Ha langyosra hűlt, elkeverünk benne egy tojást. A hőálló tál aljára rétegezzük a megpirult padlizsánok felét. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a burgonyát, a húst, a mártást és a felkarikázott paradicsomot. Ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, és befedjük a maradék padlizsánkarikákkal. Reszelt parmezánnal és reszelt trappistával megszórjuk, majd 200-210º-on, előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.