Menü

Legfrissebbek

Borsos tokány

pic

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb
1 db paradicsom (vagy 1 kiskanál paradicsompüré)
1 db TV paprika (vagy 1 kiskanál Piros Arany)
1 dl fehérbor
10 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
só, őrölt bors
3 adag/2034 kcal, 1 adag/678 kcal (köret nélkül)

 

 

Elkészítés:

A sertéscombot megmossuk, és ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt szalonnazsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rászórjuk a húst, amelyet fehéredésig pirítunk rajta. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot (paradicsompürét) és a szintén felkockázott paprikát (Piros Aranyat). Jól elkeverjük, felöntjük a borral, sózzuk és a szokásosnál bővebben megborsozzuk. A húst fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel/borral folyamatosan pótoljuk. Amikor a hús megpuhult zsírjára sütjük, rászórjuk a félretett szalonnapörcöt, egy kevés vizet/bort aláöntve néhány perc alatt újból sűrűre pároljuk. Főtt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.