Menü

Legfrissebbek

Kacsaszárny sütve

pic

Hozzávalók:

80 dkg kacsaszárny
0,5 dl olaj
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál Erős Pista vagy chilikrém
1 mokkáskanál őrölt bors
3 gerezd fokhagyma

2 adag/1271 kcal, 1 adag/636 kcal

 

Elkészítés:

A kacsaszárnyakat az esetleges tokoktól megtisztítjuk, megmossuk, alaposan besózzuk, és kb. 2 órát a sóban állni hagyjuk. Az olajat elkeverjük a mézzel, Erős Pistával, az őrölt borssal és a lereszelt fokhagymával. A pihentetés után a húst leöblítjük a sótól, szárazra töröljük, és mindegyiket alaposan bekenjük az olajos fűszerkeverékkel. A szárnyakat tepsibe sorakoztatjuk, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben kb. 1,5 órát sütjük. (Ennyi idő alatt a hús a saját levében megpuhul.) Az alufóliát levéve róla pár perc alatt pirosra sütjük. Köretként tört burgonyát és párolt vöröskáposztát adunk hozzá.