Menü

Legfrissebbek

Rakott burgonya

pic

Hozzávalók:

1 kg burgonya
6 db tojás
25 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
1 dkg vaj vagy margarin
só, zsemlemorzsa

összesen: 6 adag/3769 kcal, 1 adag/628 kcal

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és ha kihűlt felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. (Legegyszerűbb tojásszeletelőt használni.) A füstölt kolbászt is felkarikázzuk. A szalonnát szeletekre vágjuk, - a bőrét rajta hagyjuk -, majd a bőrére merőlegesen bevagdossuk. (Un. kakastaréjt készítünk.) Egy magasabb peremű tepsit, vagy egy nagyobb jénait a vajjal kikenünk, az alját zsemlemorzsával vékonyan meghintjük. Erre egy sor burgonyát terítünk, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt terítünk, és meglocsoljuk a megsózott tejföllel. Ezt a rétegezést tovább folytatjuk, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya kerül, amelyre a „kakastaréjokat” ráhelyezzük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul.