Menü

Legfrissebbek

Szüreti csirke

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirkehús (mell, comb)
5 dkg vaj
1 fej lilahagyma
25 dkg fehér szőlő
25 dkg piros szőlő
1 dl fehérbor
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 ágacska kakukkfű
só, őrölt bors
4 adag/1896 kcal, 1 adag/474 kcal

 

Elkészítés:

A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a csirkedarabokat, melyeknek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk. A piros és fehér szőlő felét megmossuk, leszemezzük, kettévágjuk, rászórjuk a csirkére. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leszárazott kakukkfüvet, majd az egészet felöntjük a borral. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult kiszedjük, félretesszük. A levet szűrőn átpasszírozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, a mártáshoz adjuk, és beforraljuk. Visszatesszük a hússzeleteket, és megszórjuk a maradék szőlővel, pár perc alatt összepároljuk. Köretként párolt rizst kínálunk mellé.