Menü

Legfrissebbek

Csirkemell édes-csípős szilvamártással

pic

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé (4 szelet)
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
a mártáshoz:
50 dkg szilva
1 evőkanál vaj
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál balzsamecetkrém (balzsamecet, fehérborecet)
1 mokkáskanál chilikrém vagy Erős Pista
2 adag/910 kcal, 1 adag/455 kcal (rizsköret nélkül)


 

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagvaljuk, felkockázzuk. A kristálycukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a szilvakockákat, a fahéjat, chilikrémet, pár percig főzzük. (Vigyázzunk, a szilvának nem szabad szétfőnie!) Ezután beletesszük a vajat, valamint a balzsamecetkrémet, és  beforraljuk a mártást. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon megsütjük. A megsült csirkemellet tálra tesszük, mellé kanalazzuk a szilvamártást, köretként mazsolás párolt rizst adhatunk hozzá.