Menü

Legfrissebbek

Rizseshús

pic

Hozzávalók:

75 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma (1 nagy vagy 2 kisebb fej)
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csésze mirelit zöldborsó
1 csokor apróra vágott petrezselyem
5 dkg zsír (olajat is használhatunk)
25 dkg rizs
1 evőkanál Vegeta (húsleveskockával is helyettesíthető)
ízlés szerint: só, őrölt bors.

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű rátesszük a megmosott és kockára vágott sertéshúst, sózzuk, borsozzuk. A húst nagyon kevés vizet aláöntve pároljuk. (Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.) Amikor félpuha a hús, hozzátesszük a kb. félcentis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Ha a hús már majdnem puha és zsírjára sült, hozzáadjuk a megmo-sott rizst, a zöldborsót és a petrezselymet, elkeverjük, és felöntjük  0,6 l forrásban lévő Vegetás vízzel. Felforraljuk, újra megkeverjük, majd a villany-tűzhely 1-es fokozatán, - keverés nélkül – puhára pároljuk. (kb. 40-45 perc) (Amíg a rizs párolódik a fedőt ne vegyük le a lábosról)