Menü

Legfrissebbek

Húsgombócok toszkán lecsóval

pic

Hozzávalók:

a lecsóhoz:
50 dkg cukkíni
50 dkg padlizsán
10 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 tasak Bertolli toszkán tésztaszósz
0,5 dl vörösbor
2 evőkanál olívaolaj
só, órölt bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
a húsgombóchoz:
50 dkg darált sertéshús
2 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1/2 db citrom leve és reszelt héja
só, őrölt bors, majoránna, oregánó
a panírozáshoz: liszt
a sütéshez: olaj
4 adag/3078 kcal, 1 adag/769 kcal

 

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. (Ha nagyobb cukkínink van, annak magját kaparjuk ki.) Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük, rádobjuk a leöblített padlizsánt és cukkínit, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük. Amikor a zöldség aranyszínűre pirult meghintjük az apróra vágott fokhagymával, és már csak addig sütjük, amíg a fokhagyma illata érződni nem kezd. Ekkor ráöntjük a Bertolli szószt, és a bort, majd lefedve, 10 perc alatt puhára pároljuk, és tálalásig melegen tartjuk. A húsgombóchoz a darált húst jól összegyúrjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymával, a lereszelt fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával, a citrom levével és reszelt héjával.  Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. Rövid ideig pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa megpuhuljon, majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, melyeket lisztbe forgatunk és nem túl forró olajban kisütünk. (A gombóc nagyságától függően kb. 10-14 perc.) A húsgombócokat a lecsóra halmozzuk, és az ételt friss kenyérrel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.