Menü

Legfrissebbek

Cukkinis-pesztós penne natúr csirkemellel

pic

Hozzávalók:

50 dkg cukkini
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pesztó (konzerv vagy házi készítésű)
40 dkg pennetészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál reszelt parmezán
só, őrölt bors, kakukkfű
4 adag/2740 kcal, 1 adag/685 kcal

 

 

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt félretesszük. A cukkinit burgonyahámozóval vékony szeletekre hántjuk, és a szalonnazsíron pirítani kezdjük. Meghintjük sóval, őrölt borssal és egy kevés kakukkfűvel. Amikor a cukkini aranyszínűre pirult rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, amellyel még rövid ideig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen!) A cukkinit kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk. A visszamaradt zsíron - lehet egy kevés olajjal kiegészíteni - a felszeletelt, besózott és borsozott csirkemellet megsütjük (kb. 3-4 perc oldalanként). A pennetésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a cukkínivel és a pesztóval. A tésztát tányérra szedjük, meghintjük a szalonnapörccel, a szárazon megpirított fenyőmaggal, valamint a parmezánnal, és mellé helyezzük a csirkemell szeleteket.