Menü

Legfrissebbek

Boros-tejszínes csirke

pic

Hozzávalók:

75 dkg csirke alsócomb (8 db)
10 dkg füstölt szalonna
1 dl száraz fehérbor
1 dl főzőtejszín
só, bors, mustár
4 adag/1828, 1 adag/457 kcal

 

 

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit vagy sütőtálat a nagyon vékonyra vágott szalonnaszeletekkel kibélelünk. Ráhelyezzük, a sóval, borssal meghintett csirkecombokat, és a tetejüket mustárral megkenjük. A bort és a tejszínt elkeverjük, a csirkére öntjük, a tepsit alufóliával lefedjük. 170 fokos sütőben egy órát sütjük, majd a fóliát levéve a húst megpirítjuk. Burgonyapürével tálaljuk, melyet a besűrűsödött szalonnás-boros-tejszínes szafttal megöntözünk.