Menü

Legfrissebbek

Óvári sertésborda

pic

Hozzávalók:

80 dkg kicsontozott sertéskaraj
40 dkg csiperkegomba
8 szelet gépsonka
25 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
liszt, olaj, só, bors
4 adag/2941 kcal, 1 adag/735 kcal

 


 

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük, egy kanál olajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, és a végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. A karajt 8 szeletre vágjuk, a szeletek széleit kicsit bevagdossuk, és enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, melyet alaposan lerázogatunk, és kevés olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük. A hússzeleteket tűzálló tálba fektetjük, tetejükre kanalazzuk a pirított gombát, befedjük a gépsonkával, majd az egészet beterítjük reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul (kb. 15-20 perc). Rizskörettel tálaljuk.