Menü

Legfrissebbek

Csőben sült szűzérmék spárgával

pic

Hozzávalók:

40 dkg sertés szűzérmék
50 dkg fehérspárga
5 dkg liszt
5 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 db tojássárgája
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt
1 kiskanál cukor
só, őrölt bors, szerecsendió
4 adag/1978 kcal, 1 adag/494 kcal

 

Elkészítés:

A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, fás végeit levágjuk, feldaraboljuk. Sós, cukros vízben 10-15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A szűzérméket felszeleteljük, kicsit kiveregetjük. Egy teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a sózott borsozott hússzeleteket elősütjük benne. A hússzeleteket sütőtálba rendezzük, ráterítjük a spárga darabokat, és bevonjuk besamelmártással. A mártáshoz a vajban a lisztet egy-két percig megfuttatjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, és állandóan kevergetve csomómentesre besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, kevés reszelt szerecsendiót és fehérborsot. A mártás tetejére reszelt sajtot szórunk, és 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.