Menü

Legfrissebbek

Tejszínes-sajtos csirke

pic

Hozzávalók:

1 kg csirkehús (mell, comb)
10 dkg trappista
5 dkg bacon
2,5 dl főzőtejszín
só, pici margarin
a pácoláshoz:
tej, őrölt bors, szerecsendió, fokhagyma
4 adag/2048 kcal, 1 adag/512 kcal


 

Elkészítés:

A csirkemellet vastagabb szeletekre, a csirkecombot ketté vágjuk - aki a bőrét nem szereti lefejtheti a húsról -, egy nagyobb tálba tesszük, és leöntjük annyi tejjel, hogy a húst ellepje. Előzőleg a tejet fűszereztük kevés borssal, valamint két gerezd lereszelt fokhagymával. A csirkét legalább két órán keresztül pácoljuk a fokhagymás tejben (legjobb előző este elkészíteni), A pácolás végeztével a húsokról a nedvességet leitatjuk és besózzuk. A sütőtálat margarinnal kikenjük, belefektetjük a baconszeleteket, ráhelyezzük a csirkedarabokat, majd az egészet leöntjük a tejszínnel, meghintjük őrölt borssal és szerecsendióval. Fóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben egy órát sütjük. A fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen megpirul.