Menü

Legfrissebbek

Karajszelet hentes módra

pic

Hozzávalók:

1 kg sertéskaraj
6 dkg liszt
5 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg gépsonka
20 dkg ecetes uborka
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyemzöld
só, őrölt bors

összesen: 6 adag/3080 kcal, 1 adag/513 kcal (köret nélkül)

 

Elkészítés:

A karajszeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A húst a zsírban elősütjük, majd egy másik lábasba szedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a maradék lisztet. Rövid ideig összepirítjuk, felöntjük hideg vízzel (vagy húslevessel), és állandóan kevergetve, lassan kiforraljuk, majd szitán keresztül a levet a húsra szűrjük. A lábost fedővel lefedjük, és a szeleteket lassan pároljuk. (Az elpárolgott levet vízzel (húslevessel) pótoljuk. Közben elkészítjük a hentesragut. A szalonnát, gépsonkát és uborkát kb. 2 mm vastag csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben félig kiolvasztjuk, hozzáadjuk a gépsonkát és az uborkát. Gyorsan átpirítjuk, majd egy kevés pecsenyelevet merünk rá a húsról. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, a ragut a karajszeletekre öntjük, szükség szerint sóval ízesítjük, és együtt készre
pároljuk.