Menü

Legfrissebbek

Tarka rizstál

pic

Hozzávalók:

25 dkg rizs
25 dkg csirkemell
2 db kaliforniai paprika (piros és zöld)
20 dkg csiperkegomba
10 dkg vöröshagyma
1 doboz kukoricakonzerv
1 üveg kínai édes-savanyú mártás
2 evőkanál szójaszósz
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál mazsola
1 csokor petrezselyem
0,5 dl olaj
1 db húsleveskocka
csirke fűszersó, pirospaprika

4 adag/2498 kcal, 1 adag/624 kcal


 

Elkészítés:

A rizst megmossuk, sós vízben puhára főzzük. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk egy kávéskanál fűszersóval, egy mokkáskanál pirospaprikával és a liszttel. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat háromszögekre vágjuk. A leveskockából elkészítjük a húslevest. Az olajat felforrósítjuk, és a csirkemellet 4-5 percig pirítjuk rajta. Ezután a hús kiszedjük, és a maradék olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, mellyel zsírjára sütjük. Mikor ezzel elkészültünk beletesszük a paprikákat, 2-3 percig sütjük. Hozzákeverjük a leszűrt kukoricát és a megmosott mazsolát. Ráöntünk kb. 3 dl húslevest, hozzáadjuk a szójaszószt és az édes-savanyú mártást. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a csirkehúst, és végül az apróra vágott petrezselyem felét. Tálalhatjuk úgy, hogy a raguhoz a rizst is hozzákeverjük, de úgy is, hogy a főtt rizsből a tálon koszorút képezünk, és a koszorú közepébe halmozzuk a ragut. Legvégül a petrezselyem másik felét díszítésül szórjuk a rizstálra.