Menü

Legfrissebbek

Dödölle

pic

Hozzávalók:

1 kg burgonya
kb. 30-40 dkg liszt
4 evőkanál zsír
30 dkg vöröshagyma
2.5 dl tejföl

összesen: 3560 kcal

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, nagyon puhára főzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, és a zsíron pirosra sütjük. A megfőtt burgonyát levével együtt burgonyatörővel összetörjük. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy nagyon sűrű állagú legyen, de még - ha nehezen is - de tudjuk kevergetni. (A liszt mennyisége nagyban függ a burgonya fajtájától és a főzőlé mennyiségétől.) Egy jénai vagy sütőtálat kevés zsírral kikenünk, és két evőkanállal, melyeket a hagymás zsírba mártogatunk a burgonyát a sütőtálba szaggatjuk, tejföllel meglocsoljuk, és a megmaradt hagymás zsírt is ráöntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Nagyon finom, laktató és olcsó, önmagában vagy köretként is fogyasztható étel.