Menü

Legfrissebbek

Töltött padlizsán

pic

Hozzávalók:

2 személyre:
40 dkg padlizsán
10 dkg kaliforniai paprika
15 dkg paradicsom
15 dkg cukkini
10 dkg sonka
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
5 dkg reszelt trappista sajt
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom

1 adag/452 kcal

 

Elkészítés:

A padlizsánt félbevágjuk, húsát kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm-es pereme maradjon. A padlizsán húsát felkockázzuk, és a héjával együtt besózzuk, félórát állni hagyjuk. A cukkinit, a paprikát, valamint a lehéjazott paradicsomot kockákra, a sonkát csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kicsit dinszteljük, majd hozzákeverjük a leöblített padlizsánkockákat, a paprikát, paradicsomot, cukkinit és a sonkát. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és néhány perc alatt összepároljuk. A padlizsán héjakat is leöblítjük a sótól, félpuhára megfőzzük, megtöltjük a zöldségraguval, megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőtálba tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul (kb. 20-25 perc). (Ha az összes töltelék nem fér bele a padlizsáncsónakokba, a maradékot félbevágott zöld-, vagy kaliforniai paprikába is tölthetjük.)