Menü

Legfrissebbek

Tepsis cukkini

pic

Hozzávalók:

1 kg cukkini (kb. 25 dkg-ásak legyenek)
15 dkg gomba
6 szelet lapkasajt
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj/olaj
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl
2 dkg zsemlemorzsa
1/2 csokor metélőhagyma (snidling)
2 szál kakukkfű
só, bors, oregánó

összesen: 6 adag/1171 kcal, 1 adag/195 kcal
ila receptje alapján (www.tutireceptek.hu)

 

 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Lobogó sós vízbe dobjuk, és félpuhára blansírozzuk. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, és papírtörlővel a nedvességet leitatjuk róla. A finomra vágott hagymát a vajon/olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, sóval, borssal, oregánóval, száráról letépkedett kakukkfűvel és az apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. A cukkinit kikent jénaiba/sütőtálba rakjuk, ráterítjük a zsírjára sült, megpirult gombát, és befedjük a lapkasajttal. A tejfölt a tojássárgával simára kikeverjük, sóval ízesítjük, és a sajtszeletekre öntjük. Tetejét zsemlemorzsával megszórjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük.