Menü

Legfrissebbek

Székelygulyás gazdagon

pic

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
1 kg sertéscomb
30 dkg füstölt sertéscomb
30 dkg vöröshagyma
3 dkg sertészsír
1 mokkáskanál Erős Pista
só, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény
tejföl

összesen: 3124 kcal

 

 

Elkészítés:

A sertészsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel. A kisebb kockákra vágott sertéscombot és füstölthúst hozzákeverjük és kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk, közben óvatosan sózzuk, ügyelve arra, hogy a füstölthús és majd a káposzta is sós. (Az elfőtt vizet folyamatosan pótoljuk.) A félpuha húst beterítjük a káposztával, ha még szükséges fűszerekkel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. Tejföllel megöntözve tálaljuk.