Menü

Legfrissebbek

Boros-fokhagymás csirkecomb

pic

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
10 dkg fokhagyma
5 dl száraz vörösbor
2-3 szál kakukkfű (elmaradhat)
1 mokkáskanál Erős Pista (elmaradhat)
só, őrölt bors, pici olaj

 

 

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, és aprítógép segítségével - ha nincs késsel - nagyon apróra vágjuk. A csirkecombokat megsózzuk, egy olajjal kikent tepsibe tesszük, beledörzsöljük és rászórjuk a fokhagymát, a leszárazott kakukkfüvet és megborsozzuk. Az Erős Pistát egy kevés borral elkeverjük, majd hozzákeverjük a többit is, és végül az egészet a csirkére öntjük. A tepsit alufóliával letakarjuk, és a húst 150 fokos sütőben 2-2,5 órát sütjük. Ekkora az alkohol elpárolog, és a fokhagyma is teljesen krémessé, sűrűvé teszi a szaftot. A fóliát levéve, a combokat még egy kicsit megpirítjuk és köretként rizst vagy burgonyát adunk.