Menü

Legfrissebbek

Chilis bab 2

pic

Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár
2 doboz 400 gr-os chilis bab konzerv
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 doboz kukoricakonzerv
1 evőkanál olaj
1 tasak mexikói chilis bab alap (Maggi)
só, őrölt bors, pirospaprika, kakukkfű, oregáno, chilikrém vagy Erős Pista

összesen: 4 adag/2260 kcal, 1 adag/565 kcal (köret nélkül)

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, az apróra vágott fokhagymával, rátesszük a kockákra vágott marhahúst, és a leszűrt babkonzervek paradicsomos levével folyamatosan felengedve, puhára pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel és oregánóval, és belekeverjük a chilikrémet, ill. Erős Pistát. Amikor a hús megpuhult rászórjuk a Maggi port, felöntjük kb. két dl vízzel, és jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a leszűrt babot és a kukoricát, és kb. 10 percig főzzük. Friss kenyérrel, vagy rizzsel tálaljuk.