Menü

Legfrissebbek

Lecsós sertésszelet

pic

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj vagy sertéstarja
4 db nagyobb zöldpaprika
3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
só, bors, pirospaprika, liszt, olaj

 

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró olajban hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk rá, és a szeleteket félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsóalapot. A paprikákat karikára vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel lehűtjük, héját lehúzzuk, felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A szalonnazsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Megsózzuk, fedő alatt addig pároljuk, hogy egy kis levet engedjen. Mire ezzel végeztünk a hús félpuhára párolódott. Ráöntjük a lecsót, és fedő alatt az egészet készre pároljuk. Tarhonyával, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.