Menü

Legfrissebbek

Lecsó

pic

Hozzávalók:

1 kg zöldpaprika
1-2 db bogyiszlói paprika (ha csípősen szeretjük)
4 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg kolbász/virsli/debreceni (ki mit szeret)
só, pirospaprika

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát karikákra szeljük. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve hideg vízbe tesszük. Ekkor a héja könnyen eltávolítható. Ha a paradicsom héját lehúztuk, kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát is felkockázzuk, kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, mellyel üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a paradicsomot és a zöldpaprikát. Jól elkeverjük, megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor tesszük bele a karikára vágott kolbászt/virslit/debrecenit, és készre főzzük. (Ha tojással a lecsót szeretjük, akkor a főzés végén keverjünk bele három felvert tojást, és fedő nélkül addig süssük, míg a tojás meg nem szilárdul.)