Menü

Legfrissebbek

Csirkemell rolád 3 féle töltelékkel

pic

Hozzávalók:

12 szelet csirkemell
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehér bor
1 evőkanál olaj
só, bors
gombás töltelékhez:
4 szelet bacon
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
kakukkfű, petrezselyem, só, bors, kevés olaj
mozzarellás töltelékhez:
4 szelet hajszál vékony füstölt sonka
1 zacskó mozzarella golyó
oregánó vagy olasz fűszerkeverék, só, bors
juhtúrós töltelék:
4 szelet bacon
10 dkg juhtúró
5 dkg füstölt szalonna
kis csokor kapor

 

Elkészítés:

A csirkemell filéket óvatosan vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Először elkészítjük a gombás tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és 1-2 szál, száráról lecsipkedett kakukkfűvel. Addig pirítjuk, amíg a gomba a levét majdnem teljes egészében elfövi, ekkor belekeverjük a zsemlemorzsát, ráöntjük a felvert tojást. Folyamatosan addig kevergetjük, amíg a tojás megszilárdul. 
Négy darab csirkemell filére elosztjuk a gombás tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik roládot 1-1 szelet baconba göngyölünk és a roládokat fogpiszkálóval megtűzzük.
A mozzarellás roládokhoz a mozzarellát nagyobb hasábokra vágjuk. A hússzeleteket kiterítjük, mindegyikre ráfektetünk 1-1 szelet füstölt sonkát, ráhelyezünk 1-1 mozzarella hasábot. A roládok két oldalát visszahajtjuk (nehogy a megolvadt sajt a sütés közben kifollyon), majd feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
A juhtúrós töltelékhez a juhtúrót a finomra vágott kaporral elkeverjük. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt a zsírból kivesszük, jól lecsepegtetjük, majd belekeverjük a juhtúróba. A maradék négy csirkemellet kiterítjük, elosztjuk rajta az ízesített juhtúrót. Ahogy a mozzarellás roládnál, a juhtúrósnál is a filé két oldalát behajtjuk, és úgy tekerjük fel. Végül mind a négy roládot 1-1 szelet baconba göngyöljük, és fogpiszkálóval megtűzzük.
A megtöltött roládokat pici olajon pár perc alatt megpirítjuk. Egy sütőtálat vagy tepsit olajjal kikenünk, és a megpirított roládokat beletesszük, mellérakjuk a megtisztított vörös- és fokhagymát, végül ráöntjük a bort. Alufóliával letakarva kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla készre pirítjuk (vigyázzunk arra, hogy a húst ne szárítsuk ki). A sütőtálban maradt pároló léből egy kevés paradicsompüré, és - ha szükséges - bor hozzáadásával pecsenyelevet készítünk, mellyel tálaláskor a roládokat megöntözzük. Burgonya- vagy rizskörettel, savanyúsággal tálaljuk.