Menü

Legfrissebbek

Lengyel karfiol

pic

Hozzávalók:

kb. 1 kg-os karfiol
10 dkg zsemlemorzsa
1 pohár tejföl
3 dkg vaj vagy margarin

 

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, amíg hűl, elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Egy kis vajat félreteszünk a sütőtál kikenéséhez, a többi vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A karfiol rózsákat a prézliben megforgatjuk, és beletesszük a vajjal kikent sütőtálba (kisebb tepsibe). A maradék zsemlemorzsát a karfiolra szórjuk, és meglocsoljuk a tejföllel. (Aki szereti a tejfölbe egy tojást és reszelt sajtot is keverhet.) 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.