Menü

Legfrissebbek

Csőben sült spárga sonkával

pic

Hozzávalók:

50 dkg spárga
10 dkg főtt sonka
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
2 db tojássárgája
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió

 

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, fás végét levágjuk (ne sajnáljuk, ha esetleg nagyobb darabot kell levágni a spárgából, mert a fás részek meghagyása az egész ételt elronthatja), és a szokásos módon, (cérnával kis kötegekbe kötve, sós vízben, pici cukorral) roppanósra főzzük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a lecsöpögtetett, "cérnátlanított" spárgasípokat, és megszórjuk az apróra összevágott sonkával. A felforrósított vajra rászórjuk a lisztet, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejszín és kb. 1,5 dl spárga főzőlé keverékével. Simára keverjük, besűrítjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Az így elkészült besamelmártást langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, és bevonjuk vele a sonkás spárgát. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.